BØGER

DAGMARS DECEMBERMISSION
Byens Forlag, 2020

Dagmar på ti trekvart er godt træt af sine forældre. De kan finde på at stå og snave nede i Irma, og det er ikke normalt. I Dagmars klasse er alle de seje nemlig skilsmissebørn, og Dagmar vil bare gerne være som dem. Derfor planlægger hun en mission: Hun vil sørge for, at hendes forældre bliver skilt inden jul.

Dagmar søger hjælp hos de højere magter, men ham der Gud er ikke så god til at svare på hendes breve. I stedet får hun assistance fra sin bedste ven Valdemar, som dog er mere optaget af at lege med sin hund Jørgen end at bryde ægteskaber.

Missionen forløber derfor ikke helt som håbet, og i løbet af december skal Dagmar både håndtere et hul i hovedet, en kikset leverpostejsdate, en uheldig overdosis afføringspiller og et udfordrende krybbespil, som vender op og ned på alting.

DAGMARS DECEMBERMISSION er opdelt i 24 kapitler og kan fungere som julekalenderbog i skoleklasser eller som højtlæsning derhjemme. Selvom historien foregår omkring juletid, kan bogen dog sagtens læses på andre tider af året. 

Køb bogen her

Læs anmeldelse her

Dagmar_forside

PÅ DEN ANDEN SIDE
Byens Forlag, 2020

Christian står midt i livet, da han mister sin kone til kræft. For at få hverdagen med børnene Martin og Emma til at glide, overtager hans voksne datter Line styringen af hjemmet, og familien rykker tættere sammen i den sorgfulde dagligdagstrummerum, de lulles ind i. Fortidens følelser spøger, og Christian drages mod børnenes lærer, Katrine, som må tage sit liv med kæresten op til revision, da projekt familieforøgelse ikke går som planlagt.

Tiden og tilfældighederne tvinger både Christian, Katrine, Line og Martin ud af deres comfort zone, og måske er det netop, hvad der skal til, for at de hver især kan finde sig selv og hinanden.

PÅ DEN ANDEN SIDE er en selvstændig fortsættelse til Halvvejs rundt om søen, Selvvalgte vildveje og Vendepunkt. De fire romaner strækker sig fra år 2000 til 2010 og fortæller historien om alle de snoede veje og valg, som vikler familielivet sammen og fra hinanden.

Køb bogen her

Læs anmeldelse her

På den anden side - forside

SOMMEREN VENTER
Gyldendal, 2019

Vinder af Gyldendals romankonkurrence “Det der kærlighed” i 2019.

14-årige Camille og hendes fraskilte mor flytter ind hos morens nye kæreste Peter og hans søn Oliver. Peter og Oliver bor i et stort lækkert hus tæt ved stranden med swimmingpool og masser af plads. Og Oliver har en utrolig sød og pæn kæreste, Lina – der heldigvis lige skal et år på udveksling i USA. Camille er overhovedet ikke begejstret for projekt indflytning, men hendes modvilje varer ikke ved …

Køb bogen her

Læs anmeldelse her

Forside

VENDEPUNKT
Byens forlag, 2019

Hvad gør man, når ægtefællen afslører, at hun både har en affære og en dødelig sygdom?

Christian er i krise, da Helle nytårsaften røber flere sandheder, end han kan håndtere. Datteren Line er flyttet sammen med Troels og forsøger at finde fodfæste i sit første parforhold. Lillebror Martin er blevet teenager og udforsker nye territorier med veninden Rosa, mens hans klasselærer, Katrine, har de bedste intentioner om at følge fornuften og bygge en fremtid op med Christoffer, men følelserne – og Christian – kommer i vejen …

VENDEPUNKT er en selvstændig fortsættelse af romanerne Halvvejs rundt om søen og Selvvalgte vildveje. Serien på i alt fire bøger strækker sig fra år 2000 til 2010 og fortæller historien om alle de snoede veje og valg, der vikler familier sammen og fra hinanden.

Køb bogen her

300_Vendepunkt

SELVVALGTE VILDVEJE
Byens forlag, 2019

Helle er gravid. Det var slet ikke planen. De skulle jo skilles. Christian og Helle må derfor nu forsøge at få livet til at fungere sammen og ikke hver for sig. Imens vælter deres teenagedatter Line ind i sin første forelskelse – og den er både overvældende og kaotisk. Lillebror Martin lever under radaren og vil klare sine udfordringer alene, men ender med at skabe endnu større problemer for sig selv. Hans klasselærer, Katrine, forsøger at holde sig på sikker afstand af familien. Omstændighederne tvinger hende dog tættere på både Helle, Christian og deres børn.

SELVVALGTE VILDVEJE er en selvstændig fortsættelse af romanen HALVVEJS RUNDT OM SØEN. Serien på i alt fire bøger strækker sig fra år 2000 til 2010 og fortæller historien om alle de snoede veje og valg, som vikler familielivet sammen og fra hinanden.

Køb bogen her

Læs anmeldelse her

max-forside_Selvvalgte-vildveje_Pia-Konstantin-Berg

HALVVEJS RUNDT OM SØEN
Byens Forlag, 2018

Nytårsaften år 2000 beslutter Christian og Helle sig for at blive skilt. Kærligheden kan ikke længere få luft, og de er enige om, hvad der skal ske – lige indtil virkeligheden kommer i vejen. For teenagedatteren Line er i oprør, sønnen Martin er tynget af angsten for forandring, og Helle begynder at frygte ensomheden. Hun trækker skilsmisseplanerne i land og kæmper for at holde på Christian, som er ved at blive kvalt i familielivet, alt imens en umulig forelskelse sniger sig ind på ham.

HALVVEJS RUNDT OM SØEN er historien om alle de snoede veje og valg, som vikler familielivet sammen og fra hinanden. Historien strækker sig over to et halvt år og er første bind i en serie på fire romaner.

Køb bogen her

Læs anmeldelse her

forside_300dpi_Halvvejs

FODSPOR I SNE
Turbine, 2018

Olivia på 13 er lammet af angst. Hun har ikke været i skole eller bare udenfor i næsten et halvt år. Situationen bliver slet ikke bedre, da Olivias mormor dør meget pludseligt. Hun var den eneste, der rigtig forstod, hvad Olivia havde brug for. Morfaren flytter midlertidig ind hos Olivia og hendes familie. Han og Olivia sidder hjemme sammen hver dag, og langsomt begynder de at udvikle et tæt forhold. Olivias morfar ved nemlig meget mere om, hvordan hun har det, end hun troede.

Før Olivia ved af det, ligger hun og morfar ude i haven og laver sneengle og går op til bageren efter linser. De vover sig endda helt op til skolen, men de sørger for at være der, mens alle har time, så der ikke er nogen, der ser dem. De fortæller heller ikke Olivias forældre om deres små udflugter, fordi så tror de bare, hun kan alt muligt. Og Olivia er bange for, at de så vil presse til mere, end hun er klar til. Men med morfars hjælp kæmper Olivia sig langsomt fri af angstens lænker.

OBS: Bogen er udsolgt fra forlaget. For køb, skriv til: mail@ekadanta.dk

Læs anmeldelse her

forside_fodspor_i_sne

FÆTTERLØJSERNE og Sagnet om den Stygge Strigle
Turbine, 2018

“Nogle gange bliver man nødt til at få hår på brystet lynhurtigt, selvom man egentlig ikke er klar til det. Det skete den sommer, hvor jeg var 10 år gammel. Altså, jeg fik ikke sådan rigtigt hår på brystet. Men jeg lærte at være modig på det helt rigtige tidspunkt …”

Sagnet om den stygge strigle er første bog i serien om Fætterløjserne, der rammer ned et sted mellem De fem og Max Pinlig med en kernemålgruppe fra 8‐10 år. Serien følger Viktor og hans fætter Frede. De to er et stærkt team med svage muskler, og de holder sammen, selv når de store drenge prøver at splitte dem ad.

I Sagnet om den Stygge Strigle er Viktor på sommerferie hos Frede, som er flyttet på landet med sin far. Onkel Magnus har nemlig valgt, at alt skal være nyt og anderledes, efter Fredes mor er død. Derfor har han købt en herregård langt fra byen og det liv, de plejede at leve.

Ferien begynder, som ferier helst skal. Godt, sjovt og uden de store bekymringer. Men pludselig støder de to fætre ind i en gruppe lokale teenagebøller, og så begynder balladen.

Drengenes sammenhold er nu vigtigere end nogensinde før, og Viktor må kæmpe for at finde alt det mod, han ikke vidste, han havde i sig. Ud over at bekæmpe bøller skal han nemlig også finde mod til at snakke sådan rigtigt med en pige for første gang. Og det er måske i virkeligheden det allermest skræmmende.

Køb bogen her

Læs anmeldelse her

Fætterløjserne Forside

DEM DER GRINER MEST – om præstationsræs og glæden ved ikke at være den bedste til alt
Byens Forlag, 2017

Hvor mange 12-taller skal du score, før du bliver lykkelig? Hvor mange likes skal du have på Instagram, før du føler dig anerkendt? Og hvor vigtigt er det, at du ved præcis, hvad du vil med dit liv allerede fra folkeskolen?

Antallet af børn og unge, som føler sig pressede i præstationsræset, er alarmerende højt, og med de succeskriterier, de ofte møder, er det egentlig ikke svært at forstå. Men skal vi nødvendigvis leve op til samfundets idealer for at opnå personlig succes?

DEM DER GRINER MEST tegner et levende portræt af præstationskulturen gennem en række fortællinger fra personer, som har mærket presset og følt nederlagene. De har taget omveje, lært af deres fejl, fundet styrke og erfaret, at toppræstationer mister deres værdi, hvis glæden ikke er med.

Blandt de medvirkende er musiker Julie Maria, skovarbejder Casper Normann, iværksætter Michelle Hviid, pædagogstuderende Marie Lund samt skuespiller og filminstruktør Christian Tafdrup.

Køb bogen her

Læs anmeldelse her

forside

VI VAR ENGANG
Byens Forlag, 2016

27-årige Mille er faret vild i sin egen verden. Hun burde være på vej ind i livet som en velfungerende og ansvarlig voksen, men hun ved bare ikke hvordan.

Dagene drukner i stedet i dåseøl, panikanfald, one-night-stands, angst og ugentlige besøg hos psykologen med de lidt for ungdommelige sko. Her forsøger hun at slippe skyldfølelsen over sin tvillingebror, Jeppes, tragiske død.

På psykologens opfordring skriver Mille et forsinket afskedsbrev til Jeppe, men brevet bliver hurtigt til to og tre … og pludselig kan hun ikke stoppe igen.

Vi var engang er en ungdomsroman for voksne – en tragikomisk historie om kaos, kærlighed og kampen for at acceptere sorgens skygge.

Køb bogen her

Læs anmeldelse her

vi_var_engang_forside